great

5 simple tips to reach your goals

Het psychologische aspect bij het behalen van doelen

donderdag 29 jun 2017 Sam Fokkens
5 simple tips to reach your goals

We willen allemaal wel iets bereiken of iets verbeteren. Logisch, want de zomer staat voor de deur. We mogen onze bikini’s en zwembroeken weer uit de kast trekken en dan wil jij je natuurlijk wel op je gemak voelen.

Een paar kilootjes eraf of net wat meer accenten bij de schouder. Iedereen heeft zijn eigen doel.

Hoe komt het toch dat wij het zo moeilijk vinden om onze voornemens en gestelde doelen te behalen?

Wij zijn er van overtuigd dat deze tips jou kunnen helpen!

#1) Think about the why

Wat is de reden dat je je doel wilt bereiken? Maak voor jezelf duidelijk waarom het voor jou belangrijk is om dit te bereiken. Dit zal je motivatie op korte termijn boosten!

#2) Zet je netwerk in

Deel met de mensen in jouw omgeving wat je aan het doen bent. Zo kunnen zij ook deel uitmaken van jouw doelen of reis richting je doelen. Als jouw vrienden en kennissen weten wat je doel is kunnen ze je ondersteunen en stimuleren in plaats van je onbewust tegenwerken! Nog meer motivatie dus.

#3) 1 minute rule I

Want it? Go for it! Niet uitstellen, regel het meteen!

#4) 1 minute rule II

Motiveer jezelf door iedere dag een klein doel te stellen waarmee je richting je gewenste resultaat gaat. Neem elke ochtend voordat je dag begint een minuut de tijd om jou doel voor de dag op te schrijven. Dit zal je de focus geven die je die dag nodig hebt en de motivatie voor het grotere doel!

#5) Celebrate mijlpijlen

Last but not least! Elke progressie die je boekt is belangrijk. En erkenning van mensen in je omgeving krijgen is heel fijn, dus deel je resultaten!

Wees trots op jezelf, dit zal je motivatie een boost blijven geven! 

Tags: