great

Great Personal Trainer Serge: ''Ik train graag ''echte'' mensen.''

Serge houdt van een realistische aanpak en brengt jou next-level!

dinsdag 7 mrt 2017 Marissa Klouwer
Great Personal Trainer Serge: ''Ik train graag ''echte'' mensen.''

Vitaal zijn willen we allemaal.

Maar wat als het perfecte plan voor je killerbody niet uitvoerbaar is omdat je maar 5 uur per nacht slaapt? Wat als je een hekel hebt aan krachttraining en salsa dansen heel erg leuk vindt? Wat als 6 x in de week trainen het perfecte systeem is om jouw doel te bereiken maar je hebt dan geen tijd en puf meer om te werken of om voor je kinderen te zorgen? Wat als je diabetes, scoliose, etalagebenen, overgewicht, eetstoornis, depressie, burn out of 20 jaar niet meer hebt bewogen?

Dit is vaak de realiteit en is het overgrote deel van de mensen die je minder vaak op social media ziet. Die mensen train ik graag. Mensen die vaak hard en veel werken, mannen en vrouwen die misschien te weinig slapen, een relatie hebben, kinderen, een sociaal leven, blessures, misschien niet zo goed kunnen bewegen, alcohol drinken of zelfs nog roken.

Een topatleet van 21 trainen die alles kan, alles wil en alle tijd heeft vind ik niet zo interessant. Dat is een ander vak en er zijn mensen die dat beter kunnen dan ik. Maar een hardwerkende vrouw die na haar derde kind en 5 jaar niet bewegen en een bekken dat niet meewerkt weer de stap durft te zetten om te gaan bewegen, dat zijn leuke dingen. Net als die jongen met die pin in zijn been en 3 ruggenwervels die zijn vastgezet omdat de middelste verbrijzeld is. Of die vrouw met etalagebenen en die min of meer is opgegeven en de CEO die 5 uur per nacht slaapt en 10 uur per dag werkt. Dat zijn interessante puzzels.

En vitaliteit is waar ik me mee bezig houd. Er is niet altijd een fitness oplossing voor een medisch probleem maar in de meeste gevallen worden dingen wel beter door te bewegen. Liever 2 keer per week dan geforceerd 10 keer.

Want teveel bewegen gaat ten koste van de rest van je leven, is niet realistisch en bovendien niet vitaal.

Tijdens de intake moet ik klanten vaak vertellen dat die Rocky film (ik wil graag 6 x per week trainen, dat lukt me altijd prima…3 weken per jaar) uit hun hoofd praten om samen een doelstelling te bepalen die wel haalbaar is, die vol te houden is en die iets oplevert in plaats van heel veel kost. Dit betekent dat we uitkomen op een trainingsfrequentie van ‘maar’ 1 of 2x per week. Liever 50 weken per jaar 1 of 2x trainen  dan na 4 weken weer lamlendig op de bank te zakken met chips en Netflix.

Consistentie.

Bij mij gaan we niet voor de medailles, maar juist voor een beter leven. Wij willen vitaal zijn in een lekker gezond lijf.

En die doelstelling realiseren lukt vaak heel goed als we de realiteit niet uit het oog verliezen

Wil jij samen met Serge het pad bewandelen naar een beter leven? Maak hier een afspraak met Serge!

Tags: