great

Hoe great in 8 zich onderscheid van andere afval programma’s

woensdag 26 jul 2017 Sam Fokkens
Hoe great in 8 zich onderscheid van andere afval programma’s

 

 

De ideologie van great in 8 is volledig gebaseerd op wetenschappelijke feiten.

Om af te vallen of je vet percentage te verlagen moet je minder gaan eten. Minder eten hangt nauw samen met gedrag en je state of mind (emotie). Afvallen of meer spieren opbouwen doe je voornamelijk met krachttraining, meer eiwitten te eten en door je vetpercentage omlaag te brengen.

 

Great in 8 training bestaan uit het aanleren van de big 5.

De big 5? Compound oefeningen van krachttraining: Squat, Lunge, Deadlift, Push & Pull.  En de 2 progressies: Overhead Press en Rotation.

Tijdens de 8 weken intensieve training leer je alle lichte en zware varianten van deze oefeningen. Ook ga je aan de slag met variabelen zoals time under tension (hoe lang je spanning op je spieren moet houden tijdens een oefening), tempo (hoe snel voer je een oefening uit), rusttijd, gewicht en range of motion (wat is een juiste bewegingsuitslag). 

Een great in 8 training is dus geen training met een high intensity, cardio gehalte, zoals onze groepslessen HIIT en Boksen. 

Met great in 8 leer je hoe krachtraining in zijn werk gaat. Als je alles eruit haalt wat erin zit kun je na great in 8 zelf aan de slag. Hiernaast leer je hoe je cardio op de juiste momenten kan inzetten in jouw programma. 

Het programma probeert je in verschillende vormen motivatie te bieden, zoals het trainen op vaste dagen en in groepsverband. Maar de intrinsieke motivatie moet uit jezelf komen. Great in 8 is de TomTom, jij stuurt en geeft gas, wij navigeren voor je. 

 

Waar great in 8 in uitblinkt is 24/7 begeleiding.

Je krijgt alle tools aangereikt. Een online coach, voedingscoach, trainingsles en sportpsycholoog. Het is aan jou om alles eruit te halen wat erin zit. 

 

Succescases? Zeker!

Een van de duidelijkste voorbeelden is dat de klanten die het meeste contact hebben met hun online coach het beste resultaat behalen. Dit is elke great in 8 weer duidelijk terug te zien. Klanten die iedere dag hun voedsel loggen, halen beter resultaat dan klanten die dat niet doen.

 

Dieet vs. levensstijl

Ieder eliminatiedieet (diëten waarbij je geen suiker, koolhydraten, brood, enzovoorts eet) werkt. Maar na een tijdje ga je weer doen wat je altijd deed en kom je weer aan in gewicht. Simpelweg omdat het niet vol te houden is. Daarbij zijn deze diëten en gepromote dieetboeken over het algemeen niet eens gezond omdat je niet al je voedingsstoffen binnen krijgt.

Bij great leer je het dieet dat je kan volhouden. Dit komt omdat wij eigenlijk geen dieet voorschrijven maar jou stimuleren in een leefstijlverandering.

 

Meedoen?

Kom langs onze club, stuur een mailtje naar info@greatclub.nl of meld je aan via deze pagia! 

Wees er snel bij want we starten op donderdag 31 augustus met de openingsworkshop.

 

Tags: