great

Wouter Koopman | Personal trainer

Personal training bestaat uit een combinatie van verschillende disciplines en stappen:

Fitness/Lifestyle

Door middel van specifieke didactisch- en anatomisch gerichte oefeningen om het wordt aller eerst het fundament  van het lichaam aangepast. Zo kan een verandering in jouw levensstijl en fitness gerealiseerd blijven.

Door efficiënt te (leren) trainen, ontwikkel je het fysieke lichaam en zijn energiesystemen. 

 

Pure Kracht/Lichaamsbeheersing

Uiteindelijk eindigt en begint alle kracht vanuit het lichaam zelf. Het zou heel frappant zijn als je wel continue gestimuleerd wordt om volledig gas te geven, maar het sturen op deze snelheid niet meer onder controle hebt. 

Zelf heb ik dit geleerd in de combinatie sporten die ik heb gedaan zoals Martial arts, wandklimmen en pilates.

 

Revalidatie & Bodycomposition

Estatics, dagelijkse vorm, conditie en houding gaan alle hand in hand. Een in-balans kan lijden dat oude blessures en onder- of zelfs over ontwikkelde gebieden leiden tot een plateau.

Het structureel aanpakken d.m.v  assessments moeten de blinde vlekken eerst benaderen om prestaties uit training te halen.

 

Rust , ontspanning & resultaat

Herstel en rust is iets wat ieder hardwerkend persoon iets te vaak laat schieten. Zonder herstel is er geen vooruitgang.

Hoe rustiger en meer ontspannen je begint hoe hoger je kunt eindigen en des te meer weerbaarder en flexibeler bent om je aan te passen.

 

Uiteindelijk zou trainen je directe staat van de dag als het dagelijks bewegen positief moeten beïnvloeden.  

Als voorbeeld is de anatomie van mannen en vrouwen alleen al heel verschillend. Iedereen is uniek en heeft een genetische gebruiksaanwijzing. De combinatie van skills en de juiste dosering om met heftige intensiteiten te werken en leren werken.

Het allerbelangrijkst is dat trainen leuk wordt en positief kan werken op het gehele proces in je dagelijks leven. Dat werken en trainen boven je grenzen een dagelijkse bezigheid wordt en de effecten van een fit sterk en gezond lichaam garant staat voor een mooie toekomst.

Het resultaat is een overwinningsproces, trainen een leuk spel , i.p.v. een overlevingsproces  en van energie overhoud voor aspiraties/ambities/hobby’s